Webbplats

Hemsida eller webbplats – vad ska man välja?

Det är skillnad på hemsida och webbplats. En hemsida var någon var och en skaffade i början på 90-talet, mest för att det var roligt och för att man kunde. Kanske också för att alla andra hade en. En webbplats däremot är en effektiv säljare, en informationspelare, en kär medarbetare eller vad du nu vill att den ska vara. Det viktiga är att den fyller sitt syfte och att den är anpassad för modern teknik.

Responsiv design är glödhett

Modern teknik kan till exempel vara att webbplatsen automatiskt anpassar innehåll och design beroende på vilken enhet besökaren använder. De webbplatser vi bygger kan visa upp innehåll och anpassa design beroende på om besökaren använder en dator med stor skärm eller kanske sin iPhone med betydligt mindre skärm. Responsiv webbdesign handlar om att ge besökaren den bästa tänkbara upplevelsen av besöket genom att anpassa webbplatsens design och innehåll.

Responsiv design innebär att webbutvecklaren bygger och designar en webbplats som tillåter layouten att förändras beroende på vilken skärmupplösning besökaren har. Det innebär exempelvis att webbplatsens besökare kan surfa till webbplatsen med en läs/surfplatta, en mobiltelefon eller en dator och att innehållet på webbplatsen anpassas efter besökarens plattform. Utvecklingen av internetaccess från mobila enheter har påskyndat utvecklingen av responsiv design. Responsiv design är ett alternativ till att bygga specialanpassade webbplatser för samtliga skärmupplösningar. Skapandet av responsiv design görs i HTML-koden, där programmeraren ställer in att visa olika CSS:er beroende på besökarens plattform. Genom CSS:en styrs sedan vad som ska visas och hur det ska se ut för just denna specifika skärmstorlek.

Det tekniska

Alla webbplatser vi skapar är byggda med den allra senaste tekniken inom programmering och webbdesign. Vi använder oss naturligtvis av de senaste standarderna HTML5 och CSS3. En annan fördel med att välja en webbplats från E-handelsfabriken är att vi bygger webbplatser med responsiv design. Väljer du en webbplats från E-handelsfabriken får du på köpet ett av världens mest använda system för att blogga och publicera nyheter – WordPress. WordPress har ett väl utvecklat administrationsgränssnitt på svenska vilket gör det mycket enkelt att uppdatera webbplatsens innehåll. Samtidigt blir det väldigt enkelt att publicera bloggar och nyhetsartiklar. Vilket bara är två exempel på enkla sätt att hålla sin webbplats vid liv.

Referenser

Du kan se våra tidigare jobb i vår portfolio samt att du på vår sida med kunder kan se vilka företag vi har jobbat med och fortfarande jobbar med.

Jag är intresserad! Nu då?

Om du vill prata webbplats med oss och om hur vi kan hjälpa dig och ditt företag att nå nya höjder – välkommen att kontakta oss redan idag. Vi skickar gärna en offert baserad på ditt företags behov.

Kolla om ditt önskade domännamn är ledigt!

[domains_wpress]